Om Jokkmokk

Om Jokkmokk

Det är alltid läge för Jokkmokk, året runt, dygnet runt. Läs mer om vad våra årstider erbjuder:

Höstluften är klar och tystnaden är öronbedövande. Storslagenheten och lugnet kan först verka övermäktigt, fast ge det lite tid och du kommer att få din belöning. Naturen lyser i rött, gult och orange och den första snön har fallit på fjälltopparna.

Våren är en underbar tid. Dagarna blir längre och längre. Njut av isfiske och lunch utomhus lagad över öppen eld. Skaffa dig en solbränna som slår det mesta. Med snöskoter tar du dig lätt till något fjäll där du kan ta en ordentlig titt på en stor del av Sverige.

Sommaren ger dig 100 dagar utan mörker. Vår världsberömda midnattsol skiner redan i mitten av maj. Du kan fiska eller vandra vilken tid på dygnet som helst. Allt som du kan göra under dagen kan du likaväl göra på natten. Den eviga sommarsolen ger dig både ett facinerande ljus och massor av energi.

Vi har riktig vinter. Mycket snö, tjock is och kyla. Solen stiger knappt över horisonten. Norrskenet lyser upp himlen och den vita snön. Det vidsträckta landskapet målas i fantastiska färger. Vi har den bästa vintern.